SERVICE & PRODUCTEN

Q Care wil wond- en decubituszorg blijven verbeteren. Dit doen wij door onze kennis en ervaring te delen met professionals in de zorg. We ondersteunen ze graag in hun werk en bieden ook geaccrediteerde opleidingen over wond- en decubituszorg.

Automatisch positioneringssysteem ter preventie & behandeling van decubitus

Ekamove is een positionering systeem dat de zorgbehoevende cliënt automatisch voorziet van wisselligging zonder fysieke belasting van cliënt en zorgprofessional. Het systeem bevat uitgebreide instellingsmogelijkheden, waardoor nauwkeurig op de situatie van de cliënt afgestemde wisselligging kan worden ingesteld, tot maximaal 30 graden. En is zowel linker- als rechterzijde instelbaar.  Instellingen kunnen zowel afzonderlijk voor rechter- en linkerzijde ingesteld worden als in combinatie. Hierbij wordt wisselligging gegenereerd door zowel rechterzijde, linkerzijde als rugligging in te stellen.

Het systeem bevat twee luchtcompartimenten, elk voorzien van een sensor, die op de bedbodem bevestigd worden. Door middel van een tweetal leidingen worden deze luchtcompartimenten verbonden met het Ekamove instellingsunit. Deze bevat een eenvoudig en overzichtelijk bedieningspaneel, waardoor op individuele behoeften van de cliënt de benodigde wisselligging ingesteld kan worden. Ekamove voorziet tevens in een zorgstand, waardoor de automatische positionering tijdelijk stopgezet kan worden voor de duur van de verzorging van de cliënt door specialisten en zorgprofessionals.

Alle voordelen op een rij:

  • Optimale drukverdeling afgestemd op de situatie van de cliënt ter preventie en behandeling van decubitus.
  • Positionering automatisch instelbaar voor zowel overdag als in de avond en nacht.
  • Zachtaardige wijze van positioneren voor cliënten die veel pijn ondergaan.
  • Zware en moeilijk te positioneren cliënten worden op eenvoudige wijze voorzien van wisselligging.
  • Toepassen van benodigde positionering zonder fysieke belasting van specialisten en zorgprofessionals.
  • Sensor gecontroleerde wisselligging.
  • Uitgebreide instellingsmogelijkheden geheel afgestemd op de situatie en positionering behoefte van de cliënt.
  • Géén extra werkzaamheden voor verpleging om wisselligging toe te passen.

Reiniging en desinfectie

Alle Ekamove onderdelen kunnen door Q Care gereinigd of gedesinfecteerd worden. In geval van desinfectie adviseert de producent gebruik te maken van een alcoholvrij desinfectans. Alcohol is schadelijk voor kunststoffen wat ten koste kan gaan van de duurzaamheid van het product.

Exclusief distributeur van de Ekamove

Q Care is de exclusieve distributeur voor Ekamed GmbH in Nederland van Ekamove. Voor meer informatie kunt u bellen met +32(0)11 28 69 60. U kunt ook het onderstaande formulier invullen, en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.