SERVICE & PRODUCTEN

Q Care wil wond- en decubituszorg in Nederland blijven verbeteren. Dit doen wij door onze kennis en ervaring te delen met professionals in de zorg. We ondersteunen ze graag in hun werk en bieden ook geaccrediteerde opleidingen over wond- en decubituszorg.

Coronavirus (COVID-19)

Zoals u zult begrijpen is Q Care extra waakzaam en alert op nieuwe ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Het gaat tenslotte om de gezondheid van onze cliënten, uw medewerkers, onze collega’s, ieders naaste en van ons allemaal. Q Care volgt daarom de lijn die door het RIVM is uitgezet. Deze volgen we en passen deze automatisch aan als hierop een update van toepassing is.

Naar aanleiding van de laatst bekend gemaakte extra maatregelen – vanuit de Nederlandse overheid – om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te beperken hieronder ook een verscherping van onze werkwijze. Dit om onze rol als Q Care in de samenleving te kunnen blijven vervullen en tegelijkertijd maximaal zorg te willen dragen voor u, uw cliënten en uw en onze collega’s. Voor nu is het uiteraard van groot belang dat we allemaal de actuele en algemeen geldende richtlijnen van het RIVM strikt volgen, zie link. Daarnaast volgen wij ook de specifieke richtlijnen opgesteld door het RIVM voor zorgprofessionalszie link.

Q Care aangescherpte richtlijnen:

 1.     Bereikbaarheid:

 • Zoals u altijd al gewend bent is Q Care ook nu 24/7 telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer – 013 522 06 06 – voor al uw vragen.

2.      Indicatie:

 • Alle te verrichten indicaties worden telefonisch aangenomen en opgevolgd door een van onze zorgprofessionals. Fysiek contact willen we hiermee minimaliseren.
 • U zou ons enorm helpen als u hierbij duidelijk de maatvoering van het bed – tussen de haken in de breedte en in de lengte –  te delen zodat we direct de beste oplossing voor de cliënt kunnen leveren.

3.    Herindicatie:

 • Alle te verrichten herindicaties worden telefonisch afgehandeld door een van onze zorgprofessionals. Fysiek contact willen we hiermee minimaliseren.

4.      Werkwijze levering:

Zorginstellingen (intramuraal)

 • Alle leveringen van Anti Decubitus (AD) materialen worden op een van te voren gezamenlijk afgesproken tijdstip en VEILIGE locatie geleverd door een van onze collega’s.

Particulier /thuissituatie (extramuraal)

 •  Per casus – in afstemming met aanvrager – wordt er gekeken hoe de levering het veiligste voor beide partijen kan plaatsvinden.

5.      Installatie:

 • Alle AD hulpmiddelen zijn voorzien van een duidelijke instructiehandleiding en er wordt door Q Care telefonisch of via beeldbellen volledige ondersteuning geleverd.
 • Bij de installatie / calamiteiten biedt Q Care de mogelijkheid om rechtstreeks via beeldbellen (bijvoorbeeld via Whatsapp) contact te hebben met een van onze zorgprofessionals die – wanneer gewenst – jullie kunnen begeleiden bij de installatie.

6.      Retouren:

 • Alle op te halen systemen worden op een van te voren afgesproken tijdstip en VEILIGE locatie opgehaald om het fysieke contact te minimaliseren. Hiervoor zullen onze collega’s vooraf telefonisch contact opnemen om de details af te stemmen.
 • Bij toekomstige bezoeken zullen onze collega’s preventief extra Q Care RODE retourzakken achterlaten om de retouren alvast in te verpakken.

7.      Overleggen/scholing:

 • Alle fysieke overlegstructuren en alle geplande scholingen/klinische lessen worden per direct opgeschort tot nadere berichtgeving. Dit geldt voor zowel de interne als externe overlegstructuren.

8.      Eventueel aanvullende maatregelen:

 • Indien bovengenoemde punten niet aansluiten bij de genomen maatregelen van uw organisatie, verzoeken wij u contact met op te nemen per email of via ons eerder genoemd telefoonnummer.

Vragen
Wij gaan er vanuit hiermee gezamenlijk zo goed mogelijk invulling te geven aan deze uitdagende situatie en vertrouwen er daarmee op dat we de hoogste mogelijke Wond,- en Decubituszorg zullen leveren zoals u altijd gewend bent van Q Care. Daarbij vragen we u om deze e-mail ook te delen met de verantwoordelijke collega’s zodat we eenduidig en veilig kunnen werken.