DECUBITUS

Decubitus is een veelvoorkomende complicatie bij mensen die langdurig druk en/of schuifkracht ervaren op een bepaald stuk huid. Deze doorligwonden zijn pijnlijk en vereisen doorgaans langdurige en intensieve behandeling. Q Care is gespecialiseerd in wond- en decubituszorg op maat!

Decubitus categorie 3

Bij decubitus decubitus categorie 3 is de volledige huidlaag aangetast. Er is  sprake van een wond waarbij onderliggend vetweefsel zichtbaar kan zijn. In sommige gevallen is er wondbeslag of necrose (dood weefsel) aanwezig. Ook kan de wond deels onder de huid zitten. Dit heet ook wel ondermijning of tunneling. Spieren, pezen en bot liggen niet bloot bij wonden die in de derde categorie doorligwonden vallen.

Hoe wij als Q Care decubitus categorie 3 behandelen? Intensiveer preventiemaatregelen en pas periodiek wondbehandeling toe door een gespecialiseerde wondverpleegkundige. Neem contact op met Q Care of uw zorgverlener als u vermoed dat u een decubituswond heeft. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u optimaal herstelt.