Voor wie is de Academie

De Q Care Academie is ontwikkeld om onze kennis op het gebied van wond- en decubituszorg te delen met zorgprofessionals. Wij bieden graag onze expertise en ervaring aan, met de kwaliteit die u van Q Care gewend bent.

Klinische les

Elke klinische les is met zorg ontwikkeld op basis van de meest recente literatuur en wordt bij elke nieuwe ontwikkeling geüpdatet. De informatie wordt op een interessante en interactieve wijze gebracht, met behulp van vragen en antwoorden via een stemkastjesmethodiek. Daarmee wordt de kennis van de aanwezige deelnemers getoetst en vervolgens verrijkt met behulp van de antwoorden.

Academie methode

Deze evidence based lesmethode is bewezen effectief voor het overbrengen van kennis en maakt het interessanter om te volgen voor de deelnemers. Het maakt de lessen interactiever, waardoor ze ter plekke specifieker toegespitst kunnen worden op het niveau en de wensen van de deelnemers.

Rapportage

De kennis van alle deelnemers wordt getoetst, waardoor het achteraf ook mogelijk is om op groepsniveau een rapport te ontvangen. Hierin wordt de kennis van de deelnemers anoniem uitgesplitst op een aantal onderdelen, waarbij vanuit de score ook leerdoelen voor verdere scholing kunnen worden geformuleerd. Eventueel kan Q Care hierop een aanvullend scholingsplan voorstellen. Per module zijn er verschillende onderdelen vastgesteld om zo tot juiste inzichten te komen en om het kennisniveau verder te ontwikkelen.

Interactief

De cursussen worden gegeven door een ervaren decubitusverpleegkundige, wondverpleegkundige of wondconsulent van Q Care. Tijdens de lessen is er altijd ruimte om vragen te stellen die binnen de instelling spelen. Naast onderstaande bestaande modules biedt Q Care Academie klinische lessen op maat voor uw organisatie en bieden wij volledige scholingsprogramma’s aan. Vraag gerust naar de mogelijkheden

De meeste klinische lessen zijn geaccrediteerd bij Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), waardoor de geregistreerde deelnemers accreditatiepunten ontvangen in hun Kwaliteitsregister van V&VN. Alle deelnemers ontvangen na het volgen van een module een certificaat op naam.

Academie kosten

De trainingskosten per module zijn op te vragen bij Q Care.

Q Care Academy
Nieuws en inspiratie...